BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, April 14, 2011

Alhamdulillah,,,~

::Bismillahirrahmanirrahim::


Entry kali ini khusus untuk sahabat merangkap jiran sepagar merangkap 'keluarga' saya =)
::"Nik Hani Kamilah"::



 
Dear Kamilah,

 
Sila jangan jeles tau sebab saya dapat balik rumah hehe~

Sampai sahaja rumah jam 6 pagi tadi terus terhidu aroma kuzi ayam yang ummi masak!Subhanallah,,Alhamdulillah,,-tak sangka pula balik rumah kali ni dapat makan kuzi ayam+roti jala(sila jangan jeles!),,ingatkan kenapa je ummi masak spesyel-spesyel subuh-subuh hari...pulak-pulaknya,,,hidangan kuzi ayam+roti jala kali ni khusus untuk jiran tetangga kita yang akan menunaikan umrah..mereka akan bertolak dari airpot klate lepas asar nanti~jiran tetangga kita tu termasuklah mama awak tau-

Alhamdulillah semua muka ceria-ceria je,,..seronok! Jemaah wanita nanti kamilah scroll gambar kat bawah ya? Jemaah lelaki yang aisyah tau, Ustaz Osman pun insyaAllah akan ke sana juga...Pilu sangat saat mendengar Ustaz Osman baca doa qunut subuh tadi..mungkin ustaz rasa pilu nak meninggalkan masjid 'kita' + rasa terharu nak menjejakkan kaki ke sana lagi rasanya...sungguh indahkan pabila teratak yang kita diami selangkah sahaja untuk ke masjid?Berilah kami peluang seperti ini lagi Ya Rozzaq~Allah..allah..allah///

Ya Allah, permudahkanlah untuk hamba ke Tanah SuciMu itu cukup masa nanti...rindu amat untuk menyahut seruanMu...Ya Allah, permudahkanlah jua perjalanan jiran tetangga ku ini...terimalah ibadah mereka Ya Allah..selamatkanlah mereka dalam perjalanan pergi dan pulang Ya Allah~Permudahkanlah juga perjalanan UmmiAyahNyai untuk mengunjungi Tanah Haram Mu itu nanti Ya Allah~

Sungguh, sampai termimpi-mimpi sedang mengerjakan ibadah di Tanah Haram itu..tapi tidak mengapa,,,sesungguhnya Dia Maha Mengetahui apa yang sedang dirancang olehNya-


Kamilah dear,

Cuti sekolah pertengahan tahun ni balik kb tak?balikla,,,,,balikla,,,,,,nanti saya sunyi+kena mem-baby seat dua orang baby besar (faqeehah+najihah)  =)


**tidak lupa juga kepada sahabat-sahabat seperjuangan di IPTHO khususnya, anda-anda semua selaku classmate syah kerana sudi meng-cover line untuk syah balik rumah kali ni...TERIMA KASIH daun keladi, nanti hari isnin kita jumpa lagi..InsyaAllah (=



[antara jiran tetangga kita yang akan menunaikan ibadah umrah..yang jemaah lelaki tak sempat nak capture gambar mereka,,-saya di dapur ;P ]


[kuzi ayam+roti jala]
"sila jangan jeles!"



[lagi, jangan jeles!] =P


okla hani,,,kesimpulannya kat sini, saya saja nak bagi anda jeles..,,tapi,,sila jangan jeles tau! hehhe~

::Semoga Barakah Allah senantiasa mengiringimu sayang::



[[150411/13:33p.m.]]



1 comments:

luahan hati seorang insan said...

ne aci!jeles2..nk gk kuzi 2..da la favourite makanan 2..da lm xmkn...xth ag la lik x cti nie cz da nk final..i kn da nk hbs blja....nti sy lik nie sila ek bt kuzi 2..kempunan nie!pe2pn anda tlh bt sy ase PANAS je cz xdpt mkn kuzi n gather skli lam mjlis 2!huh!